marți, 14 februarie 2012

Ce avantaje avem pentru ca suntem ROMANASI?

  Nu stiu cum se face ca mereu cad pe ganduri si incerc sa-mi dau seama ce inseamna sa fiu roman.Ma refer la faptul ca atunci cand zic unui strain: "stii eu sunt roman", ce sentimente se nasc in sufletul meu si practic cu ce sunt eu mai bun sau mai avantajat decat un strain?
 Ce virtuti avem noi prin faptul ca suntem romani??
 Pai stau si ma gandesc cu puii mei suntem vazuti tigani, hoti , saraci, murdari, inapoiati si multe alte asemenea atribute pline de iubire..
 Hai sa va spun un caz..pe care l-am trait chiar eu..si se facea ca eram prin vara lui 2001 si veneau niste..francezi la mine..dar intai..la ei:
 Si ei acolo in Frantuzia ziceau: "dar voi acolo in Romania cum traiti? Aveti case?"..un coleg de acolo:"Nu..traim in casute in copac si de dam pe liane!", la care frantuzul foarte serios:"Deci aveti bananieri multi in zona nuh?"..si ce-am mai putut sa zicem la asa ceva?


 Ok, a trecut perioada de schimb de experiente si ne-am pornit inspre Romania, cu frantuzii dupa noi, da nah, sa vada cum e la noi..ei crezand ca noi traim in pesteri si ne spalam la rau si mancam banane fripte la protap..Ai ajungem la vama..si intram in tara, la care unul dintre ei: "Uite asfalt!"....cumva...apoi..."Des maisons.."..."Ooooo lessss autosss"...Si credeti-ma ca au stat lipiti de geam pana am ajuns in Bucovina noastra draga..
  Dupa impactul psihic pe care l-au avut baietii au admis cu mana pe inima ca nu se asteptau la "civilizatie" si ca nu sunt asa multi tigani si hoti cum se zice la ei in tara...
  Ce virtuti avem noi ca suntem ROMANI?Eu tot stau si ma intreb..si nu-mi dau seama..

2 comentarii:

  1. Mai sunt si straini care nu prea cunosc Romania. Dar si cand viziteaza tara, raman cu gura cascata si plus de asta sunt multi oameni care ne fac cinste. Nadia, Hagi, Eminescu. Cantaretii precum Inna si altii.

    RăspundețiȘtergere

Selectati Nume/Adresa URL pentru a comenta